Честването на 1-ви ноември -  Ден на народните будители започна

...
Честването на 1-ви ноември -  Ден на народните будители започна
Коментари Харесай

Денят на народните будители почетен с грандиозни тържества във Видин

Честването на 1-ви ноември -  Ден на националните будители стартира с обичайно шествие, съпроводено от Градския духов оркестър, което потегли от централния площад „ Бдинци “ в крайдунавския град  и продължи до паметника-берелеф на Софроний Врачански и мавзолея на екзарх Антим I. 

Слово към присъстващите произнесе краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на община Видин Юлиян Петров и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. В празничния ден венци и цветя пред монумента на възрожденския литератор и будител Св. Софроний Епископ Врачански сервираха представители на публични и културни институции, възпитаници и жители.

На церемонията участваха представители на държавната и локална власт, на институции и културни институции, възпитаници, преподаватели, жители и посетители на крайдунавския град. 

„ Да бъдем горди и ревностни почитатели на достойните персони – основатели и пазители на българската нематериалност, които в сложни времена поставиха здрави основи и съумяха да запазят единна българската нация. Нека всеки от нас почерпи от родолюбието и опита им, като следва идеалите на радетелите за народен и нравствен напредък! “, се споделя в поздравлението на регионалния шеф на област Видин Иво Атанасов към видинското поданство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР